Contact Us

If you have questions or comments about BioBTX or about the opportunities to collaborate, feel free to contact us by sending an e-mail to info@biobtx.nl, or by filling in the contact form on this page.

We’d love to hear from you and we shall respond to you as soon as possible.

Zernike Entrance BioBTX Pilot plant

Feel free to follow us on Twitter and LinkedIn for updates on BioBTX.

  BioBTX: Investeringsronde om duurzame fabrieksambitie te verzilveren (NL)

  BioBTX: Investeringsronde om duurzame fabrieksambitie te verzilveren (NL)
  januari 14, 2020 BioBTX
  Pieter Imhof CEO BioBTX

  De bovenstaande foto kunt u rechtenvrij gebruiken met vermelding van fotograaf Corné Sparidaens. 

  BioBTX: Investeringsronde om duurzame fabrieksambitie te verzilveren

  BioBTX kan dankzij een gezamenlijke investering grote stappen nemen om hun ambitie te verzilveren: het realiseren van een fabriek die op grote schaal veelgebruikte chemicaliën produceert uit duurzame stromen zoals restplastic. Met een volledig circulair en duurzaam proces. Dit zou een belangrijke aanwinst voor Noord-Nederland betekenen. Drie bestaande aandeelhouders en twee nieuwe partijen besloten het benodigde groeigeld te financieren. Carduso Capital, Lynnovation en Vries Beheer volgden eerdere investeringen op, GROEIfonds van Economic Board Groningen en de NOM besloten mee te financieren.

  “De financiering geeft een belangrijke impuls aan onze plannen” aldus Pieter Imhof, directeur bij BioBTX. “Alle partijen geloven dat Noord-Nederland alles in zich heeft om voorop te lopen in de duurzaamheidsambitie en zien onze bijdrage daarin gelukkig als waardevol.”

  Sprint naar fabrieksfinanciering

  Imhof aarzelt niet bij het uitspreken van het beoogde openingsjaar: “We zetten in op 2023 en weten dat dit ambitieus is. Toch geloven we absoluut in de haalbaarheid van dit plan, met name nu we de financiële ruimte hebben om alles tot in detail voor te bereiden.” De pilot plant heeft al waardevolle kennis en ervaring opgeleverd, BioBTX wil nu de processen, technieken en producten verder optimaliseren, en een aantal marktstudies afronden. Daarnaast zullen ze de geschikte locatie vastleggen, de benodigde vergunningen regelen en het team uitbreiden “Deze investering wordt dus echt ingezet om een sprint te trekken naar de volgende investeringsronde die de fabriek moet kunnen financieren.”

  Idealen voor Noord-Nederland

  Dat het relevant is om dergelijke investeringen te doen, juist in Noord-Nederland, staat voor Imhof vast. “Dit bedrijf is ontstaan als gezamenlijk initiatief van ondernemers (KNN, Syncom) uit Noord-Nederland met het besef dat duurzaamheid ontzettend relevant is voor onze toekomst en we dus echt moeten investeren in technieken die daar substantieel aan bijdragen. Maar ook dat ondernemingen zoals de onze voor Noord-Nederland belangrijk zijn. Er heerst hier een goed klimaat om innovatie uit te laten groeien tot bestendige bedrijven die niet alleen bijdragen aan onze toekomst, maar ook veel werkgelegenheid opleveren in een regio die dat heel goed kan gebruiken. Dus daar blijven we hard voor aan het werk de komende tijd.”

  _________________________________________________________________________________

  Voor additionele informatie kunt u contact opnemen met BioBTX via info@biobtx.nl or +31651521179

   

  0 Reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *